KERN Microtechnik GmbH

Geschikt voor kleinere complexe precisie werkstukken.
Allround, compact en precisie samen in een 5-assige cnc machine
CNC bewerkingscentrum voor de laatste micron
Optisch gereedschap camerasysteem

KERN Microtechnik GmbH

Firma KERN Microtechnik GmbH is in 1962 opgericht en gestart als toeleverancier voor de Duitse industrie. In 1983 ontwikkelde KERN de eerst precisie machine, voor het vervaardigen van micro gaatjes. De locatie in Murnau werd te klein en men besloot in 2007 de machinebouw- en toeleveranciersactiviteiten op te splitsen. De engineerings-, verkoop-, assemblage- en serviceafdeling verhuisde naar Eschenlohe ca. 15 km zuidelijk van Murnau.

De vestiging in Murnau heeft inmiddels meer dan vijfentwintig KERN cnc machines ingebruik. Op deze precisie machines worden hoog nauwkeurige en complexe precisie werkstukken, in kleine of grotere series vervaardigd. Een aantal KERN cnc machines zijn gekoppeld aan een automatiseersysteem, voor 24/7 onbemande µ-productie. De machine- en proceservaring in Murnau wordt met de vestiging in Eschenlohe wekelijks teruggekoppeld.

In Eschenlohe heeft firma KERN een technologiecentrum waar de applicaties voor internationale bedrijven en / of instituten worden getest en gevalideerd. De samenwerking met internationale bedrijven, instituten, leveranciers en de KERN vestiging in Murnau, heeft ertoe geleid, dat firma KERN zijn machines en processen steeds beter kan inregelen en afstemmen op de eisen en wensen hightech industrie.