KERN Microtechnik GmbH

Voor zeer kleine complexe precisie werkstukken.
Voor- en nabewerken op de allround ultra precisie 5-assige cnc freesmachine
Coördinaten slijpen en zeer nauwkeurig frezen
Optisch gereedschap camerasysteem

KERN Microtechnik GmbH

Firma KERN Microtechnik GmbH is in 1962 opgericht en gestart als toeleverancier voor de regionale industrie. In 1983 ontwikkelde firma KERN de eerst precisie machine, voor het vervaardigen van micro gaatjes. Door schaalvergroting op de loonbewerking- en machinebouwafdeling werd de locatie in Murnau te klein en besloot men in 2007 de activiteiten op te splitsen. De engineering-, verkoop-, assemblage-, administratie-, applicatie- en serviceafdeling verhuisde naar Eschenlohe ca. 15 km zuidelijk van Murnau.

De vestiging in Murnau heeft inmiddels meer dan vijfentwintig KERN cnc precisie freesmachines ingebruik. Op deze precisie freesmachines worden hoog nauwkeurige en complexe precisie werkstukken, in kleine of grotere series vervaardigd. Bijna alle KERN cnc machines zijn gekoppeld aan een automatiseer systeem, voor onbemande µ-productie in de tweede en derde ploeg. De opgedane machine- en proceservaring in Murnau wordt met de vestiging in Eschenlohe intensief gedeeld.

In Eschenlohe heeft firma KERN een technologiecentrum waar de applicaties voor bedrijven en/of instituten worden getest en gevalideerd. Daarnaast werkt KERN dagelijks aan het opvoeren van de productiviteit met behoud van de noodzakelijke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid op lange termijn. Op de compacte cnc machines worden diverse materialen in; staal, hard materiaal, gehard materiaal, kunststof, grafiet, keramiek, zirkonium, aluminium, etc. tot in micron nauwkeurigheid bewerkt. Het KERN temperatuurmanagement systeem zorgt ervoor dat de gehele machine op een ΔT blijft va 0,2 °C. Thermische stabiliteit is uitermate belangrijk. Vandaar dat KERN in samenwerking met een instituut de proto machines in een speciale omgeving hebben opgesteld en thermische invloeden van de warmtebronnen tot in detail hebben geanalyseerd.  Dit soort intensieve samenwerking met internationale bedrijven, instituten, leveranciers en de KERN vestiging in Murnau, heeft ertoe geleid dat firma KERN zijn cnc precisie machines en processen steeds beter kan inregelen en afstemmen op de eisen en wensen van de hightech precisie industrie.

 

KERN where Productivity meets Precision.......