KERN Microtechnik GmbH

EVO

KERN EVO cnc bewerkingscentrum bevat vele jaren van ontwikkeling om ervoor te zorgen dat hoge precisie van kleinere precisie werkstukken in hoge en middelgrote volumes betrouwbaar plaatsvindt.

Met de gepatenteerde X-Y kruis tafel, digitale directaandrijving, temperatuur managementsysteem, mineraalframe (maximale stijfheid, optimale demping en lage warmte uitzettingscoefficiënt, gereedschap laser meetsysteem levert de KERN EVO maximale precisie in een kleine ruimte. Het ontwerp zorgt voor een uitstekende afwerking van het oppervlak mede door de perfecte rondloop nauwkeurigheid van de hoofdspil. Tevens bij hoge snelheden en acceleratie van complex werkstukken.

De korte afstanden tussen de machinecomponenten en aandrijvingen zorgen voor een minimale hoek fouten, terwijl de hoge resolutie directe meetsystemen een maximale herhalingsnauwkeurigheid garanderen in een werkruimte van 300 x 300 mm. KERN EVO kan optioneel worden voorzien van een 4e en 5e as zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit en/of precisie van de machine.

Met een hoge kwantiteit onderdelen in alle perifere is een werkstuk automatisersysteem, voor onbemande productie in alle sectoren die een maximale precisie vereisen, als optie mogelijk.

Werkbereik
X-as300 mm
Y-as280 mm
Z-as250 mm
Aandrijfsystemen
Voeding X-, Y-, Z-as16.000 mm/min
Versnelling X-, Y-, Z-as8 m/s2
Gereedschapsysteem
OpnameHSK25
Aantal plaatsen24-36-60+
Gereedschap wisseltijd< 3 s
Besturing
Heidenhain iTNC530
Hoofdspil
Spiltoerental50.000 1/min
Koppel (S1)1.43 Nm
Koppel (S6)1.86 Nm
Vermogen6 kW
Opties
NC 4- en 5- draai/zwenkas0
Nevelafzuiging0
Erowa of 3R spansysteem0
Hoogtoerenspil 80-160.000 rpm0