KERN Microtechnik GmbH

Micro

De KERN Micro is een 5-assig cnc bewerkingsmachine uitgevoerd met Heidenhain besturing. 

Op deze 5-assige precisie freesmachine kunnen complexe werkstukken met een maximale afmeting 250x250x200 mm (bxdxh) 5-assig bewerkt worden. De hoofdspillen worden op eigen frequentie getest zodat de rondloop nauwkeurigheid in gehele toerenbereik gewaarborgd is. De 42.000 toeren en 15 kW hoofdspil is universeel inzetbaar en geschikt zowel voor- als nabewerken van harde materialen, geharde materialen hooggelegeerd staal, non ferrometaal, etc. Bijvoorbeeld voorbewerken van St52 (5 liter in een minuut) en aansluitend nabewerken in sub micron bereik. 

De machine is thermisch zeer stabiel (T machine constant 20 °C en een maximale ΔT 0,2 °C) vanwege het KERN temperatuur management systeem waarmee; frame, aandrijvingen, hoofdspil, draaizwenktafel, etc. worden gekoeld. Het compacte machineframe waarin de draaizwenktafel wordt geïntegreerd is dusdanig ontworpen dat het draaizwenkpunt van een werkstuk te allen tijde in het middelpunt draaizwenkassen bevindt. Doordat de lineaire assen direct boven de draaizwenk-assen liggen en verplaatsingen beperkt zijn, is deze Micro machine zeer dynamisch.

De KERN Micro is uitgevoerd met een eenvoudig gereedschap magazijn. Het magazijn heeft diverse rekken die snel uitwisselbaar zijn. Iedere rek heeft 10 gereedschap plaatsen. En worden op basis van materialen en bewerkingen ingericht. Onder het gereedschap magazijn is een werkstuk beladingssysteem met maximaal 30 pallets afmetingen 75x75x150 mm (bxdxh). Gereedschap- en werkstukbelading wordt met een en dezelfde robotarm uitgevoerd. De voorzijde blijft voor manuele beladen eenvoudig bereikbaar. Dit alles maakt de KERN MICRO tot een zeer compacte (4 m² vloer oppervlakte) precisie freesmachine, die geen speciale fundatie nodig heeft aangezien.

 

 KERN 

Werkbereik
X-as350 mm
Y-as220 mm
Z-as250 mm
Aandrijfsystemen
Voeding X-, Y-, Z-as30.000 mm/min
Versnelling X-, Y-, Z-as10 m/s2
Draaizwenktafel200 omw /min
Gereedschapsysteem
OpnameHSK25 of HSK40
Aantal plaatsen20-209
Gereedschap wisseltijd< 4,5 s
Besturing
Heidenhain iTNC530
Hoofdspil
Spiltoerental50.000 1/min
Koppel (S1)1.43 Nm
Koppel (S6)1.86 Nm
Vermogen6 kW
Opties
NC 4- en 5- draai/zwenkas0
Nevelafzuiging0
KERN intern werkstuk belading0
Erowa of 3R spansysteem0
MICRO GRAFIET en STAAL BEWERKING plus High SPEED MICRO BOREN