KLM Microlaser GmbH

3D nauwkeurige micro structuren aanbrengen

KLM Microlaser GmbH

KLM Microlaser GmbH is in 2019 opgericht door dhr Ekkehard Alschweig, voormalig eigenaar van KERN Microtechnik GmbH. Dhr Alschweig is met KLM Microlaser GmbH nog steeds sterk verbonden met KERN Microtechnik GmbH. KLM Microlaser GmbH ontwikkelt en produceert zeer nauwkeurige lasermachines die, als gevolg van een samenwerking tussen KERN Microtechnik GmbH en Lightmotif B.V. in Enschede tot stand zijn gekomen. Hierbij maakt KLM Microlaser GmbH oa gebruik van de KERN en Lightmotif expertise. Zo wordt in de bestaande 3-assige KERN precisie cnc machine oa een lasersysteem, machinesoftware en CAM software van firma Lightmotif geïntegreerd. 

Firma KERN Microtechnik GmbH is in 1962 opgericht en gestart als toeleverancier voor de regionale industrie. In 1983 ontwikkelde firma KERN de eerst precisie machine, voor het vervaardigen van micro gaatjes. Door schaalvergroting op de loonbewerking- en machinebouwafdeling werd de locatie in Murnau te klein en besloot men in 2007 de activiteiten op te splitsen. De engineering-, verkoop-, assemblage-, administratie-, applicatie- en serviceafdeling verhuisde naar Eschenlohe ca. 15 km zuidelijk van Murnau.

De vestiging in Murnau heeft inmiddels meer dan vijfentwintig KERN cnc precisie freesmachines ingebruik. Op deze precisie freesmachines worden hoog nauwkeurige en complexe precisie werkstukken, in kleine of grotere series vervaardigd. Bijna alle KERN cnc machines zijn gekoppeld aan een automatiseer systeem, voor onbemande µ-productie in de tweede en derde ploeg. De opgedane machine- en proceservaring in Murnau wordt met de vestiging in Eschenlohe intensief gedeeld.

In Eschenlohe heeft firma KERN een technologiecentrum waar de applicaties voor bedrijven en/of instituten worden getest en gevalideerd. Daarnaast werkt KERN dagelijks aan het opvoeren van de productiviteit met behoud van de noodzakelijke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid op lange termijn. Op de compacte cnc machines worden diverse materialen in; staal, hard materiaal, gehard materiaal, kunststof, grafiet, keramiek, zirkonium, aluminium, etc. tot in micron nauwkeurigheid bewerkt. Het KERN temperatuurmanagement systeem zorgt ervoor dat de gehele machine op een ΔT blijft va 0,2 °C. Thermische stabiliteit is uitermate belangrijk. Vandaar dat KERN in samenwerking met een instituut de proto machines in een speciale omgeving hebben opgesteld en thermische invloeden van de warmtebronnen tot in detail hebben geanalyseerd.  Dit soort intensieve samenwerking met internationale bedrijven, instituten, leveranciers en de KERN vestiging in Murnau, heeft ertoe geleid dat firma KERN zijn cnc precisie machines en processen steeds beter kan inregelen en afstemmen op de eisen en wensen van de hightech precisie industrie.

 

KERN where Productivity meets Precision.......