FLP Microfinishing GmbH

Betrouwbaar en bekend concept
Innovatief, productief en uiterst nauwkeurig
Noodzakelijk voor het leveren gehele totaalpakket

FLP Microfinishing GmbH

Firma FLP GmbH gevestigd in Zörbig is in 1996 opgericht als machinefabrikant van lep-, polijst-, en vlakslijpmachines. Kort daarna heeft firma FLP een tweede divisie opgericht, voor productie en procesonderzoek. De firma FLP GmbH heeft zijn activiteiten als volgt verdeeld;

De divisie Microfinishing heeft ca. 20 FLP machines in de productieomgeving. Op deze productiemachines worden precisie en ultra precisie werkstukken, in kleine of grotere series vervaardigd. De FLP High Precision machines staan opgesteld in een geklimatiseerde omgeving. Een aantal FLP machines zijn gekoppeld aan een automatiseer systeem, voor 24/7 onbemande productie. De werkstukken worden na productie volgens klantprotocol gereinigd, ingepakt en verstuurd. In het FLP technologiecentrum worden applicaties voor internationale bedrijven en/of instituten getest en gevalideerd. Na goedkeuring, kan opdracht gegeven worden voor het produceren eerste series.

De divisie Microprecision ontwikkelt en verkoopt wereldwijd lep-, polijst- en vlakslijpmachines in enkelzijdig en dubbelzijdige uitvoering. De constructies van de enkelzijdige machines worden gekenmerkt door een metalen C-frame. Terwijl de dubbelzijdige machines een symmetrisch portaalframe hebben uit graniet. Dit zorgt voor een optimale demping, hoge stabiliteit en spanningsvrij frame. Aangezien de belangrijkste machinecomponenten continue gekoeld worden is het geheel thermische stabiel. Bovendien kunnen de FLP machines uitgevoerd worden met een reinigingsinstallatie en afbraam installatie. FLP GmbH levert naast de machines ook de toebehoren / slijtdelen voor diverse toepassingen.