PEMTec snc

Compacte PEM400 installatie, uitgevoerd met een zeer dynamische verticale as.
Wereldwijd staan talloze PEM600 installatie die een scala aan high-end toepassingen betrouwbaar produceren.
De efficiënte PEM800 voor grotere precisie werkstukken waarbij veel materiaal per tijdseenheid verwijderd moet worden.

PEMTec snc

Firma PEMTec snc ontwikkelt en verkoopt precision elektrochemical machines oftewel P-ECM machines. Opgericht in 1995 in Dillingen / Saar (Duitsland) en in 1998 overgenomen door de Wacht Group gevestigd in Trier-Konz (Duitsland). Medio 2003 verhuisde firma PEMTec naar Forbach in Frankrijk, nabij Saarbrücken.

De applicatiemogelijkheden en bekendheid rondom de P-ECM technologie groeide sterk in 2008. Firma PEMTec ging een samenwerking aan met diverse Europese bedrijven, die als PAC centra gingen fungeren. De focust gericht op precisie werkstukken voor de automobiel en medische industrie. De PEMTec machines werden gekoppeld aan een automatiseersysteem, voor 24/7 onbemande productie.

P-ECM machine opgebouwd uit:
• PEMPOWER
• PEMCONTROL
• PEMMECHANIC
• PEMAQUA

De P-ECM technologie kende al snel andere toepassingsgebieden, in kleine en middelgrote series. Mede door de aanpassingen in de PEMCONTROL besturing. In de besturing is een dialoogscherm aanwezig, waarmee het P-ECM proces snel en eenvoudig is te programmeren, in te stellen, controleren en corrigeren tijdens proces.

Bijzonder proceskenmerken: Een belangrijk aspect is de zeer geringe slijtage van de elektrode. Tijdens het P-ECM proces vindt er geen contact plaats tussen elektrode en werkstuk. Dit zorgt voor een hoog repeteergedrag en maakt het mogelijk hoog nauwkeurige werkstukken in een betrouwbare procesomgeving te vervaardigen.

Met een elektrode kan worden voorbewerkt, nabewerkt en gepolijst. Uiteraard dienen de procesparameters hierop aangepast te worden. De procestemperatuur is ~30C. Door de zeer geringe warmte inbreng, treden er geen mechanische veranderingen op in het materiaal. Hierdoor ontstaan er geen micro scheurtjes in de toplagen. Bovendien zijn de werkstukken nadien braamvrij.

In Forbach heeft PEMTec een applicatiecentrum waar dagelijks, op verzoek van de internationale bedrijven en/of instituten applicaties worden getest en gevalideerd. De samenwerking met internationale bedrijven, instituten, leveranciers en de overige PAC centra, heeft ertoe geleid dat firma PEMTec snc zijn machines wereldwijd installeert in de hightech industrie.