Innolite GmbH

Een ultra precieze cnc diamantdraaimachine
Een gecombineerde ultra precieze diamantdraai-freesmachine
Ultra precieze spansysteem voor gereedschap en werkstuk

Innolite GmbH

Firma INNOLITE GmbH gevestigd in Aken, is in 2008 opgericht en komt voort uit een spin-off van het RWTH Fraunhofer Instituut in Aken. Firma Innolite ontwikkelde als eerste de IL300 ultra precisie cnc draaimachine. In 2011 werd aan het machineprogramma een ultra precisie draaifreescombinatie IL600 toegevoegd. 

De Innolite cnc machines zijn uitgevoerd met een; gereedschap meetsysteem, werkstuk meetsysteem, Innolite NanoGrip nulpunt spansysteem en een Innolite fasttool systeem de ILSONIC. Het granieten basisframe, directe aandrijvingen, hydrostatische geleidingen, compacte mechanische componenten, klimaatsysteem, betrouwbare besturing met een zeer snelle processor zorgen voor een perfecte baanbesturing, thermische processtabiliteit, uitstekende demping en hoge dynamische eigenschappen. Met een diamant gereedschap wordt in non-ferro materiaal en/of staal, micro structuren aangebracht (concaaf of convex) die een vormafwijking hebben < 500 nm PV.

Alle Innolite machines worden uitgevoerd met het Innolite NANOGRIP nulpunt spansysteem. Dit nulpunt spansysteem wordt gebruikt voor het opspannen van werkstukken en/of gereedschappen. Het instellen van diamantgereedschap is vaak zeer tijdrovend. Dit NanoGrip gereedschap spansysteem is daarom voorzien van een in nano hoogte instelbaar piëzo systeem. Wanneer een diamantgereedschap zijn levensduur heeft bereikt, kan snel en eenvoudig een nieuw gereedschap worden ingesteld en productie worden voortgezet. Het NANOGRIP nulpunt spansysteem heeft een repeteer nauwkeurigheid van < 0,5 micron in alle richtingen.

Het ILSONIC fasttool systeem voegt een extra dimensie toe aan de Innolite machines. Dit apparaat kan tot 120 Hz een ellipsvormige bewegen maken in het materiaal. Daardoor is de contactduur, tijdens het draaien met een diamantgereedschap, zeer gering en kan een stalen matrijs tot in < 5 nm Ra oppervlakte kwaliteit vervaardigd worden. Een voorbeeld is een stalen matrijs die voorzien is van talloze microstructuren en nadien in de productie wordt ingezet voor het maken van LED verlichting automobiel industrie.

In Aken heeft firma Innolite een productieafdeling en een onderzoeksafdeling waar ultra precisie toepassingen voor bedrijven en/of instituten worden getest, gevalideerd en/of vervaardigd. De intensieve samenwerking met internationale bedrijven, instituten en leveranciers heeft ertoe geleid dat firma Innolite zijn cnc machines wereldwijd installeert in de optische industrie.

 

Innolite driving productivity in ultra precision technology.......