Innolite GmbH

Een innovatieve ultra precieze cnc draaimachine
Een productieve ultra precieze gecombineerd draai- en freesmachine
State-of-the-art spansystemen voor gereedschap en werkstuk

Innolite GmbH

Firma INNOLITE GmbH gevestigd in Aken, is in 2008 opgericht en komt voort uit een spin-off van het RWTH Fraunhofer Instituut in Aken. Firma Innolite ontwikkelde als eerste de IL300 ultra precisie draaimachine voor rotatie symmetrische werkstukken. In 2011 werd aan het cnc machineprogramma een ultra precisie draaifreesmachine “IL600” toegevoegd. Beiden ontwikkelt voor toepassingen in de optische industrie of high end industrie.

De Innolite machines worden uitgevoerd met een gereedschap meetsysteem, werkstuk meettaster, Innolite NanoGrip nulpunt spansysteem en / of een Innolite fasttool systeem ILSONIC. Het granieten basisframe, hoge dynamische eigenschappen, directe aandrijvingen, lichte en compact mechanische componenten, thermische stabiliteit en uitstekende demping (hydrostatische geleidingen) maakt het mogelijk complexe micro structuren, met diamant gereedschap, in non-ferro materiaal en staal aan te brengen op rechte, concaaf of convex vlakken.

Alle Innolite machines worden uitgevoerd met het Innolite NANOGRIP nulpunt spansysteem. Dit nulpunt spansysteem wordt gebruikt voor het opspannen van werkstukken en gereedschappen. Het instellen van diamantgereedschap is vaak tijdrovend. De NanoGrip gereedschapsysteem is daarom voorzien van een hoogte instelbaar piëzosysteem. Wanneer een diamantgereedschap zijn levensduur heeft bereikt, kan snel en eenvoudig een nieuw gereedschap worden ingesteld. Het NANOGRIP nulpunt spansysteem heeft een repeteer nauwkeurigheid van < 1 micron in alle richtingen.

Het ILSONIC fasttool systeem voegt een extra dimensie toe aan de Innolite machines. Dit apparaat kan tot 120 Hz een ellipsvormige bewegen maken. Daardoor is de contactduur, tijdens het draaien met een diamantgereedschap, gering en kan een stalen matrijs tot in Nano oppervlakte kwaliteit vervaardigd worden. Een voorbeeld is een stalen matrijs met microstructuren voor de LED verlichting automobiel industrie.

In Aken heeft firma Innolite een productieafdeling en een onderzoeksafdeling waar ultra precisie toepassingen voor internationale bedrijven en / of instituten worden getest, gevalideerd of vervaardigd. De samenwerking met internationale bedrijven, instituten en leveranciers heeft ertoe geleid dat firma Innolite zijn machines wereldwijd installeert in de ultra precisie hightech industrie.

INNOLITE Tailored Molds and Optics

INNOLITE toebehoren cnc machines:

  • ILSONIC fasttool
  • NANOGRIP werkstuk- en gereedschap spansysteem