Innolite GmbH

Overige: Il 600 »

IL300

De IL300 is een ultraprecisie single piont diamond turning cnc machine uitgevoerd met een Beckhoff besturing. Vanwege zijn compacte machineconfiguratie, granieten frame, lucht gelagerde hoofdspil en hydrostatische lagers lineaire assen wordt een aanzienlijk hoge precisie bereikt. De hydrostatische lagers zorgen voor een uitstekende demping (trillingsvrij) en een optimale standtijd van het gereedschap. Andere voordelen zijn, dat er geen direct contact is tussen de bewegende metaaldelen waardoor er geen slijtage ontstaat op langere termijn. Bovendien treed er geen stick slip-effect op. De IL300 heeft een temperatuur managementsysteem dat zorg draagt voor de gehele thermische stabiliteit machine en proces.

Diverse materialen bewerkbaar

Diverse materialen zoals; kunststof (polymeren, PMMA) non ferrometalen, staal en amorfe vaste stoffen zoals glas kunnen bewerkt worden. Ra waardes vanaf 5 nanometer zijn in staal met een diamant gereedschap haalbaar. Dit maakt de IL300 cnc draaimachine zeer geschikt voor optische toepassingen. 

ILSONIC fasttool systeem

De IL300 wordt uitgevoerd met Innolite ILSonic fasttool systeem. Dit ILSonic fasttool maakt een ellipsvormige baanbeweging tot 120 Hz en een versnelling van maximaal 4G. De ILSonic is dusdanig geconstrueerd dat een gereedschap 80 mm diep in een werkstuk kan positioneren en bewerken. 

Nanogrip nulpunt spansysteem

Het Nanogrip nulpunt spansysteem vinden we ook terug op de IL300 UP-draaimachines. Voor het opspannen van gereedschappen (max. 4 stuks) en werkstuk (vacuum spansysteem, klauwplaat, etc.). Dit maakt een snelle, eenvoudige en nauwkeurige wissel mogelijk.

ILCAM software 

Het programmeren gebeurd met de Innolite ILCAM software. De Innolite ILCAM software maakt het mogelijk complexe en nauwkeurige geometrieën te programmeren en simuleren.