Innolite GmbH

Il 600

IL600 is een ultra precieze draaifreescentrum met een graniet basisframe en hydrostatische lagers in de lineaire assen. De hoofdspil is luchtgelagerd en kan in verschillende toerentallen en stijfheden geleverd worden. Rondloop nauwkeurigheid hoofdspil < 25 nm. De X-as heeft een bewegingsbereik van 600 mm en is voorzien van diverse NanoGrip spansystemen. Hierop kunnen; ​​gereedschappen, Renishaw werkstuk meettaster, aerostatic freesspil en /of ILSonic overdrive geplaatst worden. Het gereedschapmeetsysteem wordt naast de hoofdspil geplaatst. Door het consequent gebruik van lichtgewicht constructie voor de lineaire sledes in combinatie met hoog dynamisch direct aandrijvingen, is een ijlgang van 15.000 mm/min realiseerbaar. De maximale uitwijking in alle lineaire assen is < 0,2 micron. Positioneer nauwkeurigheid van alle lineaire assen < 0,3 micron. De y-as (200 mm) bevindt zich met de z-as (400 mm) en de hoofdspil gemonteerd in de verticale kolom.

De ILSonic overdrive wordt tevens hydrostatisch ondersteund en middels een lineaire motor aangedreven. Een versnelling van maximaal 4G kan worden gerealiseerd met de complete sledeopbouw van minder dan 4 kg. De ILSOnic overdrive heeft een extra z-slag (W-as) van 80 mm waarbij de beitelpunt in een werkstuk kan positioneren. Naast het bewerken van een vlak (concaaf en/of convex) met of zonder microstructuren, kunnen ook complexe werkstukken die niet rotatie symmetrische zijn bewerkt worden.

De Beckhoff besturing heeft een zeer hoge proces en data verwerkingssnelheid, benodigd voor het volgen van de ISO data. In de geheel omsloten en geïsoleerde machineomkasting is een waterreservoir van 500 l met maximale ΔT 0,1º C ten behoeve van koelen machinecomponenten, procesomgeving en koelen van de hydrostatische olie maximale temperatuur 0,2º C ΔT voorzien. Vanwege zijn eigen geklimatiseerde omgeving (750 m3/h luchtverversing) behoeft de IL600 machine niet in een geklimatiseerde productieruimte te worden opgesteld.

Flexibel inzetbaar

De IL600 machine wordt in de diamant-verspaning ingezet voor single piont diamond turning of flycutting milling strategieën.