Innolite GmbH

Il 600

IL600 is een ultraprecisie single piont diamond turning and milling cnc machine uitgevoerd met een Beckhoff besturing. Vanweg zijn compacte machineconfiguratie, granieten frame, lucht gelagerde hoofdspil en hydrostatische lagers in de lineaire assen wordt een aanzienlijk hoge precisie bereikt. Hydrostatische lagers zorgen voor een uitstekende demping (trillingsvrij) en een optimale standtijd van het gereedschap. Andere voordelen zijn; er is geen direct contact tussen de bewegende metaaldelen waardoor er geen slijtage ontstaat op langere termijn. Bovendien treed er geen slip-stick effect op. De IL600 heeft een tempertuur managementsysteem dat zorg draagt voor de gehele thermische stabiliteit machine en proces. 

ILSonic fasttool systeem

De IL600 machine wordt gekoppeld met Innolite ILSonic fasttool systeem. Dit ILSonic fasttool maakt een ellipsvormige baanbeweging tot 120 Hz en een versnelling van maximaal 4G. De ILSonic is dusdanig geconstrueerd dat het gereedschap 80 mm diep in een werkstuk kan positioneren en bewerken. 

Nanogrip nulpunt spansysteem

Het Nanogrip nulpunt spansysteem vinden we ook terug op de IL600 draaifreesmachine. Voor het opspannen van gereedschappen, optische meetsystemen, meettaster gereedschap, freesspil, ILSonic fasttool en werkstuk.

ILCam software

Ht programmeren gebeurd met de Innolite ILCam software. De Innolite ILCam software maakt het mogelijke complexe en nauwkeurige geometrieën te programmeren en simuleren.

Flexibel inzetbaar

De IL600 cnc draaifreesmachine wordt in de ultra precisie verspaning ingezet voor single piont diamond millingturning of flycutting strategieën van diverse optische applicaties.